август 29, 2016

ПО ПОВОД ДЕНОТ НА АРМ САИТ САИТИ ДОБИ ЗЛАТНА ЗНАЧКА НА АРМИЈАТА

Нa 18.08.2016 година на платото пред Министерството за одбрана и Генералштабот на АРМ се реализираше централната свеченост по повод одбележувањето на  Денот на АРМ.

Hа свеченоста свои обраќања имаа претседателот на државата и врховен командант Ѓорге Иванов и Министерот за одбрана Зоран Јолевски.

Началникот на Генералштабот на Армијата на  Република Македонија  му додели на Генералниот секретар на Црвениот крст на Република Македонија  Саит Саити Златна значка на Армијата за партнерство, координација и соработка.

uverenie1

< врати се назад