октомври 29, 2019

Посета на делегација на Турска полумесечина

На 28.10.2019 година, Црвен крст на Република Северна Македонија ја посети петчлена делегација од Турска Црвена полумесечина.

Целта на посетата се заснова на досегашната соработка на двете Национални друштва, односно подготвеноста на Турската Црвена полумесечина за обезбедување на хуманитарната помош за ОУ Мустафа Кемал Ататурк во Коџаџик Жупа во Дебар.

На самата посета  претставниците на Турската Црвена полумесечна истакна дека донираат 300 пара чизми, 250 пара спортски чевли, 300 јакни и 300 комплети училишен прибор.

 

Од страна на  ЦКРСМ,  им беше изразена благодарност за досегашната соработка и несебичното залагање на Турската Црвена полумесечина за нивното  обезбедување на хуманитарна помош на социјално загрозени на лица.

< врати се назад