декември 1, 2018

Признание за ЦКА-ПХВ програмата

Националната алатка за регрутирање и задржување на волонтери во редовите на организацијата, ЦКА-ПХВ програма вчера доби посебно признание и уважување од страна на страна на ЦИВИКА мобилитас тимот. Резултатите на програмата беа презентирани за време на средбата на вмрежување на која учествуваа сите досегашни грантисти на ЦИВИКА во период 2015-2018. Признанието беше врачено од страна на Швајцарската амбасадорка во земја, г-ѓа Сибил Тејада. Црвен крст е една од 10-те органиции кои го добија признанието за постигнати резултати во рамки на 4-годишното работење на ЦИВИКА од 2015 до 2018 година. Со нивна поддршка во 2016 година беа изработени 184 мали прокети и беа помогнати околу 3.800 лица од страна на 1.300 младинци. Во изминатите 4 години од страна на ЦИВИКА Мобилитас а преку МЦМС, 198 организации добија финансиска поддршка за реализација на своите активности и планови.

< врати се назад