март 15, 2022

Продолжува рокот за донирање за Украина

Црвениот крст на Република Северна Македонија продолжува и понатаму да ја следи ситуацијата во Украина. Поради големиот интерес на граѓаните се продолжува рокот за донирање до 15.04.2022 година.

Уште еднаш апелираме сите заинтересираните правни субјекти и граѓани можат да се вклучат во Апелот со обезбедување на парична помош на:

  • Сметката на Фондот на солидарноста на Црвениот крст на РСМ: 300000001327966, даночен број: 4030984271620 АД Комерцијална банка со назнака: помош за населенито во Украина.
  • Како и да се донираат 100 денари со повик на телефонските броеви 143 40
  • За донации на средства во странска валута:

 

NAME OF THE ORGANIZATION: RED CROSS OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIAN

BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE

BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA

BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11

SWIFT CODE: KOBSMK2X

IBAN CODE: MK07300701000001228

< врати се назад