декември 5, 2017

Работилница за споделување на искуства за здравје и грижа во активностите со мигрантите

Во периодот 03-05/12/2017, во Загреб, Хрватска, се одржува состанок на националните друштва во организација на Меѓународната Федерација на Црвен крст и Црвена полумесечина на тема „Health & Care Skill Share Workshop – Migration Response“, каде Црвен крст на РМ зема учество заедно со уште 11 други национални друштва од Европа, со тим од 3 лица, Анета Тргачевска – координатор за здравствено превентивна дејност, Слободан Митровиќ – Теренски координатор во програма за помош и поддршка на мигранти, Тања Антиќ – парамедик и член на мобилни тимови за мигранти.

На состанокот секое националното друштво има можност да ги презентираа своите активности и иновации во однос на здравствената заштита,првата помош и психо-социјалната помош со акцент на мигрантската криза како и да ја зајакнат соработката на овие полиња.

 

< врати се назад