Главни вести

Одбележување на Светски ден на борба против туберкулоза – 24 март 2024 година

Црвен крст на Република Северна Македонија согласно препораките на Меѓународната Федерација на Црвен крст и Црвена полумесечина, и...>>


Саити му додели признание на Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски

На 19.03.2024, во организација на Црвен крст на Република Северна Македонија – Општинска организација Центар, во Музејот на...>>


ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА ЦРВЕНИОТ КРСТ, САИТ САИТИ, БЕШЕ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Денес, градоначалникот Никола Најдовски во неговиот кабинет оствари продуктивна средба со генералниот секретар на Црвен крст на РСМ,...>>


Одбележани 79-годишнината на Црвен крст и Денот на крводарителството

Oваа година Црвен крст на Република Северна Македонија прославува 79 годишен од основањето на Организацијата и 29 години...>>


Средба со локални координатори на услугата помош и нега во домот

На 06.03.2024 година во Црвениот крст на РСМ се одржа средба со локални координатори на социјалната услуга помош...>>


ДВОДНЕВНА ПРОЦЕНКА НА ОРГАНИЗАЦИСКИ КАПАЦИТЕТИ ВО ОПШТИНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ГОСТИВАР

На 5ти и 6ти март 2024 година тимот од тројца обучени фасилитатори беа во посета во Општинската организација...>>


Споделување на искуства за активности за превенција од трговија со луѓе

На 02.03.2024 година двајца претставници на Црвениот крст на Република Северна Македонија учествуваат на завршниот настан на проектот...>>


Обука за Прва психолошка помош преку телефонски линии за ментално здравје и психо-социјална поддршка

Во периодот од 27 до 28 февруари 2024 година, учесник од Црвениот крст на Република Северна Македонија беше...>>


Потпишан меморандум за соработка со Здружение на ветерани и резервисти од одбраната и безбедноста на Република Македонија

На 29.02.2024 година пет члена делегација на Здружение на ветерани и резервисти од одбраната и безбедноста на Република...>>


Одбележување на Неделата на борба против ракот 01-08 март 2024 година

Согласно календарот на традиционални активности на Црвен крст на Република Северна Македонија од 01 до 08 март 2024...>>


Учество на Меѓународна обука за реалистично прикажување на повреди

Во периодот 23-25 февруари во Сежана, Словенија се одржа Меѓународна обука за реалистично прикажување на повреди во организација...>>


СПРОВЕДЕНА ПРОЦЕНКА НА ОРГАНИЗАЦИСКИ КАПАЦИТЕТИ ВО ОПШТИНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОХРИД

Во периодот 24-25.02.2024 година, во Општинската организација Охрид се спроведе Проценка на организациски капацитети (ПОКОО). Преку партиципативен метод...>>


Реализирана обука за предавачи и демонстратори по прва помош

Црвен крст на Република Северна Македонија во период од 24-25.02.2024 година во просториите на ЦКРСМ одржа обука по...>>


< врати се назад