Главни вести

Собрани 38.555.035 денари за настраданото население погодено од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија

Заклучно со 23.02.2023 година преку донаторските телефонските линии и од Фондот на солидарност на Црвен крст на РСМ...>>


Донација од Форумот на жени на СДСМ

На 20.02.2023 година од страна на Претседателката на Форумот на жени на СДСМ, Јована Тренчевска, во магацинските простории...>>


ОБУКА ЗА ПСИХО-СОЦИЈАЛНА ПОДДРШКА ПРИ ИТНИ И КРИЗНИ СОСТОЈБИ

Во период од Ноември 2022 до Февруари 2023, се одржаа циклус обуки за психо-социјална поддршка при итни и...>>


160 години од формирањето на МКЦК

Денес се навршуваат 160 години од формирањето на Меѓународниот комитет на Црвениот крст (МКЦК). МКЦК е најстарата активна...>>


Саити го пречека тимот на спасувачи на доброволното здружение „Бајрам Мифтари“ од општина Чаир, воедно се и волонтери на Црвениот крст

На 17.02.2023 година со најголема почит Генералниот секретар на Црвениот крст на РСМ д-р Саит Саити го пречека...>>


Собрани 30.378.353 денари за настраданото население погодено од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија

Заклучно со 16.02.2023 година преку телефонските линии и од Фондот на солидарност на Црвен крст на РСМ се...>>


Собрани 27.909.130 денари за настраданото население погодено од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија

Заклучно со 14.02.2023 година преку донаторските телефонските линии и од Фондот на солидарност на Црвен крст на РСМ...>>


ЦРВЕН КРСТ ЈА ИСПРАТИ ПРВАТА ПРАТКА СО ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ТУРЦИЈА

Хуманитарната помош од страна на Црвениот крст на Северна Македонија денеска тргнува кон регионите погодени од земјотресите што...>>


Собрани 20.211.361 денари хуманитарна помош за настраданото население во Турција и Сирија

Заклучно со 13.02.2023 година преку донаторските телефонските линии и од Фондот на солидарност на Црвен крст на РСМ...>>


Собрани 16.095.831 денари за настраданото население погодено од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија

Црвениот крст на Република Северна Македонија продолжува и понатаму да ја следи ситуацијата во Турција и Сирија. Граѓаните...>>


Собрани околу 10 милиони денари за настраданите во Турција

Црвениот крст на РСМ на 08.02.2023 година одржа прес конференција во врска со катастрофалниот земјотрес во Турција. Прес...>>


Помош на настраданото население погодено од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија

Катастрофалниот земјотрес кој ја погоди Република Турција и Сириската Арапска Република на 6 февруари 2023 година однесе над...>>


< врати се назад