Главни вести

Учество на претставници на ЦКРСМ на работен состанок за зајакнување на подготвеност за дејствување при кризни и итни состојби на земјите од Југоисточна Европа

Во периодот од 20-21 февруари 2024 година во Виена, Австрија  се одржа работен состанок за зајакнување на подготвеност...>>


Проценка на капацитетите на Општинската организација на Црвен крст Куманово

Од 20-21 февруари се реализираше Проценка на организациските капацитети на Општинската организација (ПОКОО) во Општинската организација на Црвен...>>


СОСТАНОК СО ЛИДЕРИТЕ НА КЛУБОВИТЕ НА МЛАДИ

На 17.02.2024 се одржа првиот состанок за оваа година со лидерите на Клубовите на млади од сите Општински...>>


Oдбележување на Недела на борба против срцевосадови заболувања од 21 до 28 февруари 2024 година

Црвениот крст на Република Северна Македонија, во периодот од 21 до 28 февруари 2024 година ќе ја одбележи...>>


Лидерски состанок

На 17.02.2024 се одржа првиот состанок за оваа година со лидерите на Клубовите на млади од сите Општински...>>


Спроведени 3 освежителни обуки за предавачи и демонстратори по прва помош

Црвениот крст на Република Северна Македонија во периодот од 14.02-15.02.2024 година спроведе 3 освежителни обуки за предавачи и...>>


Посета на раководителот на кластер канцеларијата на МФЦК за Централна и Југоисточна Европа

Во периодот 11-13.02.2024 година Црвениот крст на РСМ беше посетен од страна на Раководителот на кластер канцеларијата на...>>


Обука за ПХВ професори-дисеминатори во Косово

Во период од 09-10.02.2024 година во Косово, се одржа обука за ПХВ професори- дисеминатор. Обуката се реализираше како...>>


#NotAlone

Меѓународната федерација на Црвен крст и Црвена полумесечина во 2024 година започнa голема кампања #NotAlone. Пораката е дека...>>


Услугата посебен превоз достапна во општина Центар

Услугата посебен превоз, од денес ќе биде достапна и за жителите на Општина Центар. Полнолетните лица што користат...>>


Обука за ПХВ дисеминатори ПХВ циклус 2024 година

Овој викенд (03-04 февруари), во Скопје, се одржа обука за ПХВ дисеминатори. Обучени и мотивирани беа 37 дисеминатори...>>


Посета на делегација на УСАИД

Во периодот 30.01.-01.02.2024 година Централната канцеларија на ЦКРСМ беше посетена од делегација на УСАИД. Посетата беше со цел...>>


Обука за ПХВ ментори

На 31 јануари се одржа онлајн состанок за ПХВ ментори за подобро и полесно спроведување на овогодинешниот ПХВ...>>


< врати се назад