Дејствување и одговор при катастрофи

Симулациска вежба Хуманитарен одговор 2023

Црвениот крст на Република Северна Македонија, денес во Скопје организираше симулациска вежба во итна ситуација–земјотрес. Покровител на вежбата...>>


Користење на Дрон во спасителна акција

Во период од 09-13.06.2017, во Кресна, Република Бугарија се одржа тренинг за спасување од поплави на кој учествуваа...>>


Тренинг за спасување од поплави, Тренинг центар Солферино, Струга 28.05.2017 – 01.06.2017

После катастрофите кои го погодија регионот и Македонија во последните неколку години, за прв пат Црвен крст на...>>


Тренинг за логистика, брза проценка и дистрибуција на хуманитарна помош с.Богомила, Велес 01.06.2017 – 02.06.2017 година

Во периодот од 01.06.2017 – 02.06.2017 година Црвен крст на Република Македонија во соработка со ООЦК Велес а...>>


Црвениот крст извлече две исчезнати и две повредени лица на Водно

Граѓаните ги привлече сончевото и топло време да излезат и да прошетаат и рекреираат на Водно. Но, овој...>>


Хуманитарна помош за 461 семејство

Црвениот крст на Република Македонија во рамките на ДРЕФ операцијата за справување со последиците од студениот бран кој...>>


Хуманитарната помош за завеаните села во Крива Палланка

Црвениот крст на Република Македонија во рамките на ДРЕФ операцијата за справување со последиците од студениот бран кој...>>


Хуманитарна помош за загрозените семејства во Струга

Црвениот крст на Република Македонија во рамките на ДРЕФ операцијата за справување со последиците од студениот бран кој...>>


Хуманитарна помош за 71 завеани семејства

Црвениот крст на Република Македонија во рамките на ДРЕФ операцијата за справување со последиците од студениот бран кој...>>


Хуманитарна помош за завеаните села

Црвениот крст на Република Македонија во рамките на ДРЕФ операцијата за справување со последиците од студениот бран кој...>>


< врати се назад