Главни вести

Реализирана подготвителна работилница во рамки на проектот за Изработка на локален акционен и стратешки план за подобрување на контролата на туберкулоза во општина Валандово

[responsive][/responsive] На 13-ти декември 2013 година во Валандово беше реализирана подготвителна работилница во рамки на проектот за Изработка...>>


Одбележување на Светскиот ден на волонтеризмот

Црвениот крст на Република Македонија и Министерството за труд и социјална политика го одбележаа Светскиот ден на волонтеризмот...>>


Симулациска вежба за евакуација на училиште

Во рамките на проектот Активности за намалување на ризици од катастрофи, кој е финансиски поддржан од Турската полумесечина...>>


Недела на грижа за старите лица

Од 18 до 24 ноември 2013 година под мотото: „Ние сакаме, Вие знаете, Заедно можеме“, Црвениот крст на...>>


Апел за помош на настраданото население од катастрофалниот Тајфун Hajyan на Филипините

Почитувани, Црвениот крст на Република Македонија се вклучи кон Апелот објавен од страна на Меѓународната федерација на Црвениот...>>


Работилница за заштита и самозаштита во случај на катастрофи

Во рамките на проектот „Активности за намалување на ризици од катастрофи“  кој што е финансиски поддржан од Турската...>>


РАБОТИЛНИЦА ЗА КОМУНИКАЦИЈА, АДВОКАТИВНОСТ И ЛОБИРАЊЕ

Во рамки на проектот за Активно стареење финансиски подржан од ЕРСТЕ фондација и Австрискиот Црвен крст, беше реализирана...>>


Недела за борба против трговија со луѓе

Црвениот крст на Република Македонија и оваа година од 2 до 9 декември  ќе се вклучи во одбележувањето...>>


Реализирана симулациска вежба за евакуација на училиште

Во рамките на проектот Активности за намалување на ризици од катастрофи, кој е финансиски поддржан од Турската полумесечина...>>


Посета на амбасадорот на Романија на Црвениот крст на Република Македонија

На 21 ноември, 2013 година Црвениот крст на Македонија беше посетен од амбасадорот на Романија во Република Македонија,...>>


Продолжување на Договорот за соработка со Француската Амбасада во Република Македонија

На 25.11.2013 година во просториите на Црвениот крст на РМ, генералниот секретар м-р Саит Саити и Амбасадорот на...>>


Студиска посета од страна на делегација на Црвен крст на Црна Гора

Во периодот од 17-ти до 21-ви ноември 2013 година, претставници од Црвениот крст на Црна Гора реализираа студиска...>>


< врати се назад