Архиви за јули2021

” СКОПЈЕ ПРЕД И ПОСЛЕ ЗЕМЈОТРЕСОТ”

Пред повеќе и половина век се случи катастрофалниот земјотрес во Скопје многу страдалници останаа под урнатините, наоколу плач...>>


Работилница на тема „Јакнење на капацитетите на националното друштво во програми за прва помош“

Во период од 21-26.07.2021 во Центарот за кадри и рекреации “Солферино” во Струга беше спроведена работилница на тема...>>


ЛЕТЕН МЛАДИНСКИ КАМП 100% ЦРВЕН КРСТ

Во согласност со годишната програма за работа на млади во период од 15-21.7.2021 година се реализираше Летниот младински...>>


ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ ПОНУДИ

Црвениот крст на Република Северна Македонија во рамките на проектот ,, Развој на деловни услуги за интегрирана грижа...>>


ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ ПОНУДИ

  Црвениот крст на Република Северна Македонија во рамките на проектот  ,,Поддршка за инклузивен развој на услуги за...>>


Концепт за воспоставување систем за испорака на прва психолошка помош и психо-социјална подршка на населението

Ми причинува посебно задоволство што можам да Ви се обратам од името на Црвениот крст на денешниов настан...>>


Спој на два различни финансирани проекти за одржлив развој и подобрување на домашната нега за стари лица од страна на Црвениот крст на Република Северна Македонија

Преку проектот InCARE – Црвениот крст на Северна Македонија ќе работи на воспоставување на социјална иновација во заедницата...>>


ЧЕСТИТ КУРБАН БАЈРАМ

Денес, сакам од името на Црвениот крст на Република Северна Македонија да Ви го честитам највозвишениот ден во...>>


Посета на член на Управниот одбор на Турската Црвена полумесечина

На ден 19.07.2021 година во просториите на Црвен крст на Република Северна Македонија се одржа средба со член...>>


Посетата на делегација на Турска Црвена полумесечина

На 15 јули 2021 година, Генералниот секретар на Црвен крст на РСМ, г-дин Саит Саити оствари средба со...>>


Концепт за воспоставување систем за испорака на прва психолошка помош и психо-социјална подршка на населението

На 09.07.2021 Црвениот крст на Република Северна Македонија , го претстави концептот за воспоставување систем за испорака на...>>


< врати се назад