Архиви за април2022

Средби со претставници од младинската структура на Црвен крст на Република Северна Македонија

Во изминатиот период се одржаа три средби и тоа со координатори за млади и стручни соработници за млади,...>>


Младите во акција

Во рамките на ПХВ програмата, до 05 Април 2022 година,беа реализирани сите обуки од страна на ООЦК кои...>>


РАБОТНА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО И МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРУД И СОЦИЈЛНА ПОЛИТИКА

На 21.04.2022 година во просториите на Црвен крст на Република Северна Македонија се одржа работна средба на Генералниот...>>


Посета на претставник на Турската Црвена Полумесечина

На 22.04.2022 година, во Црвениот крст на Република Северна Македонија се одржа средба помеѓу Генералниот секретар на ЦКРСМ...>>


Посета на раководителот на регионалната канцеларија на МФЦК г-ѓа Мариа Кристенсен

Во периодот 18-22.04. 2022 година Црвениот крст на Република Северна Македонија беше посетен од страна на Раководителот на...>>


Црвен крст на Република Северна Македонија на сите православни верници им го честита најголемиот христијански празник Велигден, со...>>


Работна средба со директорите на Центарот за управување со кризи и Дирекцијата за заштита и спасување

На 20.04.2022 година во просториите на Центарот за подготвеност и одговор при катастрофи на ЦКРСМ се одржа работна...>>


ОБУКА ЗА ДИСЕМИНАТОРИ

Новата генерација на дисеминатори е подготвена да ја прошири  хуманата мисија на Црвн крст во заедницата. Изминатиот викенд...>>


Одржана обука за прва помош

Во период од 09-10.04.2022 во просториите на Црвен крст на Република Северна Македонија беше одржана обука по прва...>>


ДАЛИ ЌЕ СЕ ТЕТОВИРАШ ИЛИ ВАКЦИНИРАШ, ОДЛУКАТА Е ТВОЈА. ВАЖНО Е ДА СЕ ИНФОРМИРАШ!

Со поддршка на Швајцарски Црвен крст подготвивме видео за млади за правилно информирање за процесот на вакцинација и...>>


Посета на Делегацијата на Црвен крст на Република Австрија

Врз основа на стратешкото партнерство помеѓу Црвениот крст на Република Австрија и Црвениот крст на Република Северна Македонија,...>>


Одбележување на Недела на хигиенизација

Црвениот крст на Република Северна Македонија, од 08 до 15 Aприл 2022 година согласно календарот на традиционални активности,...>>


Црвен крст на РСМ – Црвен крст на град Скопје објавува: Оглас за хонорарен ангажман

Ангажманот е во рамките на проектот : ,,Развој на деловни услуги за интегрирана грижа и поддршка во ЦКРСМ,,...>>


< врати се назад