Обраќања

НОВОГОДИШНО ОБРАЌАЊЕ НА ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР Д-Р САИТ САИТИ

Почитувани, Се наоѓаме на истекот на една успешна година исполнета со големи предизвици и бројни активности на нашата...>>


ПАРТНЕРСКИ СОСТАНОК НА ЦРВЕНИОТ КРСТ НА РМ

Почитуванa Министeрке, Почитувани соработници и партнери на Црвениот крст, Почитувани дами и господа, Добредојдовте на Партнерскиот состанок кој...>>


11-ти Септември

Почитуван Г-дин Џес Бејли Амбасадор на САД во РМ,почитуван Г-дин Талат Џафери Претседател на Собранието на РМ, пратеници...>>


Честит 21 мај – ден на осамостојувањето на Црвениот крст на Република Македонија

Почитувани, Дозволете ми од името на Црвениот крст на Република Македонија на сите наши волонтери, членови и вработени...>>


Почитувани дами и господа, Денес на Светскиот ден на Црвен крст и Црвена полумесечина, го препознаваме придонесот и...>>


Почитувани,

Почитувани, На прагот на Новата 2018 Година дозволете ми накратко да се осврнам на нашите заеднички остварувања во...>>


ПАРТНЕРСКИ СОСТАНОК, 13.12.2017 година

Почитуван г-дин Сухејл Фазлиу, министер за локална самоуправа, Почитувани претставници на корпоративниот сектор, Најнапред дозволете ми да се...>>


Потреба од социјални и здравствени сервиси за старите лица

Почитувани претставници на медиумите, Почитуван д-р Азири,    Почитуван д-р Чакаровски, Почитувана Ваша екселенцијо г-ѓа Коблер, Почитувани претставници...>>


Сеќавање за жртвите во нападите на 11-ти септември

Почитуван амбасадор на САД во Република Македонија г-дин Бејли, Почитувани присутни, дами и господа Денес се потсетуваме на...>>


Можности и предизвици за вработување на социјално ранливи лица

Почитуван Министре,  почитуван г-дин Петров, Почитувани присутни,   Дозволете ми да го поздравам  Вашето присуство на денешниот настан...>>


ДОДЕЛЕНИ ДОНАЦИИ ЗА ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ПОПЛАВЕНИОТ РЕГИОН ВО СКОПЈЕ

Почитувани дами и господа, Ваши екселенции, амбасадор на Република Германија и Република Австрија во Република Македонија, Преставници од...>>


Креирање на можности за нови вработувања на жената“, финансиран од Европска Унија

Почитувани, Дозволете ми да го поздравам Вашето присуство на денешниот состанок, кој се организира во рамките на проектот...>>


< врати се назад