Обраќања

Почитувани, На крајот од годината кој изминува дозволете ми да искажам посебна благодарност до сите наши волонтери, вработени,...>>


Обраќање по повод Промоција на кампања за прва помош на Генералниот секретар на Црвен крст на РСМ, д-р Саит Саити

Ми причинува посебна чест и задоволство да ве поздравам на Светскиот Ден на Црвен крст и Црвена полумесечина,...>>


Обраќање по повод 8-ми мај – Светски Ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина на Претседателот на Црвен крст на РСМ, проф. д-р Ромел Велев

Секоја година во Меѓународното Движење на Црвен крст и Црвена полумесечина го одбележуваме 8-мај, Светскиот Ден на Црвен...>>


Настан по повод Денот на крводарителството во РСМ

Дами и господа,   Ми причинува посебно задоволство од името на Црвениот крст на Република Северна Македонија да...>>


Дами и господа, Ми причинува посебно задоволство од името на Црвениот крст на Република Северна Македонија да ви...>>


Новогодишно обраќање на Генералниот секретар на Црвен крст на РСМ

Почитувани граѓани, волонтери, корисници, пријатели и медиуми, Би сакал да Ви се обратам и во неколку реченици да...>>


ОТВОРАЊЕ НА ЕДУКАТИВЕН ТРЕНИНГ ЦЕНТАР на Црвен крст на РСМ за обука на возрасни во Скопје

Дозволете ми да се заблагодарам за Вашето присуство на денешното отворање на Едукативниот тренинг центар на Црвениот  крст...>>


Обраќање по повод 5-ти декември – Светскиот ден на волонтерството на Генералниот секретар на Црвен крст на РСМ, д-р Саит Саити

Почитувана г.ѓа Елизабета Ѓоргиевска Почитувани претставници на медиуми Почитувани претставници на општинските организации на Црвен крст и Црвен...>>


11 ти Септември

Почитувана Г-ѓа Кејт Мери Брнз Амбасадорка на САД во Република Северна Македонија, Почитувани претставници на амбасадата, почитувани претставници...>>


” СКОПЈЕ ПРЕД И ПОСЛЕ ЗЕМЈОТРЕСОТ”

Пред повеќе и половина век се случи катастрофалниот земјотрес во Скопје многу страдалници останаа под урнатините, наоколу плач...>>


Концепт за воспоставување систем за испорака на прва психолошка помош и психо-социјална подршка на населението

Ми причинува посебно задоволство што можам да Ви се обратам од името на Црвениот крст на денешниов настан...>>


Честит Рамазан Бајрам

Почитувани, Месецот Рамазан според учењето на исламот е период на духовно и телесно прочистување, време за добри дела,...>>


Обраќање по повод 8-ми мај – Светски Ден на Црвен крст и Црвена полумесечина на претседателот на Црвен крст на РСМ,проф. д-р. Ромел Велев

Почитувани граѓани, медиуми, волонтери,донатори,партнери, дами и господа Секоја година во Меѓународното Движење на Црвен крст и Црвена полумесечина...>>


< врати се назад