Обраќања

Обраќање по повод 5-ти декември – Светскиот ден на волонтерството на Генералниот секретар на Црвен крст на РСМ, д-р Саит Саити

Почитувана г.ѓа Елизабета Ѓоргиевска Почитувани претставници на медиуми Почитувани претставници на општинските организации на Црвен крст и Црвен...>>


11 ти Септември

Почитувана Г-ѓа Кејт Мери Брнз Амбасадорка на САД во Република Северна Македонија, Почитувани претставници на амбасадата, почитувани претставници...>>


” СКОПЈЕ ПРЕД И ПОСЛЕ ЗЕМЈОТРЕСОТ”

Пред повеќе и половина век се случи катастрофалниот земјотрес во Скопје многу страдалници останаа под урнатините, наоколу плач...>>


Концепт за воспоставување систем за испорака на прва психолошка помош и психо-социјална подршка на населението

Ми причинува посебно задоволство што можам да Ви се обратам од името на Црвениот крст на денешниов настан...>>


Честит Рамазан Бајрам

Почитувани, Месецот Рамазан според учењето на исламот е период на духовно и телесно прочистување, време за добри дела,...>>


Обраќање по повод 8-ми мај – Светски Ден на Црвен крст и Црвена полумесечина на претседателот на Црвен крст на РСМ,проф. д-р. Ромел Велев

Почитувани граѓани, медиуми, волонтери,донатори,партнери, дами и господа Секоја година во Меѓународното Движење на Црвен крст и Црвена полумесечина...>>


Обраќање на претседателот на Црвен крст на РСМ, проф.др. Ромел Велев по повод 17 март, Ден на формирањето на Црвениот крст на РСМ и Ден на крводарителството во РСМ

Почитувани, Денес, кога Црвениот крст на Република Северна Македонија го одбележува својот роденден како и денот на крводарителството,...>>


Обраќање по повод 5-ти декември – Светски Ден на Волонтерството на Претседателот на Црвен крст на РСМ, проф.др. Ромел Велев

Почитуван Претседател на Република Северна Македонија, г.дин Стево Пендаровски Почитуван Генерален Секретар на Црвен крст на РСМ, др....>>


Почитувани,

Дозволете ми на почетокот да упатам благодарност до Општинските организации на Црвен крст и Црвен крст на град...>>


Обраќање по повод 17 март Ден на основањето на Црвениот крст на РСМ и Ден на крводарителството во РСМ

Почитувани,   17 март е значаен ден за Црвениот крст, датум кога се одбележува нашето постоење, а воедно...>>


Oбраќање на генералниот секретар Д-р Саит Саити

Почитуван претседател на Собранието на Република Северна Македонија Г-дин Талат Џафери Почитувани пратеници, Почитувани претставници на Меѓународниот Комитет...>>


Oбраќање на генералниот секретар Д-р Саит Саити

Почитувана  Г-ѓа Кејт Брнс Амбасадорка  на САД во Република Северна Македонија почитувани претставници на Амбасадата ,пратеници ,министри ,...>>


КАМПАЊА ЗА ПРВА ПОМОШ – 11.07.2019

Почитувани дами и господа,   Црвениот крст е организација која работи на унапредување и заштита на здравјето на...>>


< врати се назад