Главни вести

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ КОИ ТРАНЗИТИРААТ НИЗ МАКЕДОНИЈА

Црвениот крст на РМ активно е вклучен во обезбедување помош на мигрантите кои транзитираат низ Македонија. Седум мобилни...>>


ДИСТРИБУЦИЈА НА ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА НАСТРАДАНОТО НАСЕЛЕНИЕ ОД ПОЛАВИТЕ ВО ТЕТОВО

Црвениот крст на РМ од денес ќе изврши втора дистрибуција на хуманитарна помош за настраданото население од полавите...>>


Црвениот крст на РМ продолжува со медицинска и хуманитарна помош за мигрантите

Екипите на Црвениот крст доставуваат медицинска и хуманитарна помош на мигрантите кои поминуваат на македонско-грчката граница. Мигрантите добиваат...>>


МЕДИЦИНСКА И ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА МИГРАНТИТЕ

Мобилните тимови на Црвениот крст поддржани од страна на УНХЦР викендов имаа преку 800 интервенции по прва помош...>>


Предадена донација од Македонска пошта

„Неделата на хуманост“ што ја организираше Македонска пошта во соработка со Црвениот крст на Република Македонија заврши успешно....>>


Помош на настраданото население од поплавите во Тетово

Црвениот крст на Република Македонија од сопствените резерви и помошта обезбедена во хуманитарната акција поддржана од правните субјекти...>>


Помош на настраданото население од поплавите во Тетово

Во хуманитарните активности на Црвениот крст на Република Македонија за помош на настраданото население од поплавите во Тетово...>>


Помош на настраданото население од поплавите во Тетово

Во текот на денешниот ден, Црвениот крст на Рeпублика Македонија за настраданите семејства погодени од силното невреме во...>>


Хуманитарна помош од Австрискиот Црвен крст

Црвениот крст на Република Македонија како резултат на долгогодишната плодна соработка со Австрискиот Црвен крст обезбеди хуманитарна помош...>>


Помош за настраданото население од поплавите во Тетово

Во текот на денешниот ден, Црвениот крст на РМ за настраданите семејства погодени од од силното невреме во...>>


Помош на настраданото население од поплавите во Тетово

Поројните врнежи од дожд, предизвикаа поплави на населени места, инфраструктурата и плодни површини во Тетово и околината. Поплавите...>>


СВЕЧЕНО ДОДЕЛУВАЊЕ НА ПРИЗНАНИЕТО

Скопје, 24 јули 2015 година Со Одлука на Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов на Црвениот крст...>>


Доделување на признанието „Повелба на Република Македонија“

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, на 24 јули 2015 година, петок во 11:00 часот , ќе...>>


< врати се назад