Главни вести

УЧЕСТВО НА СОВЕТУВАЊЕ ЗА КРВОДАРИТЕЛСТВО – КЛАДОВО 2015

Во организација на Градската организација на Црвен крст Нови Сад и Заводот за трансфузија на крв на Војводина,...>>


ИЗРАБОТКА НА АКЦИОНЕН ПЛАН ЗА КОНТРОЛА НА ТУБЕРКУЛОЗАТА НА ЛОКАЛНО НИВО

Во рамките на проектот ДОТС интервенции во Р Македонија, поддржан од Глобалниот фонд за борба против Сида и...>>


ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 01.10.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


1 Октомври – Меѓународен ден на старите лица

На 14 декември 1990 година, Генералното собрание на Обединетите нации го определи 1 октомври како Меѓународен ден настарите...>>


ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 30.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


Орландо Блум го посети пунктот на Црвениот крст на РМ

Како амбасадор на добрата волја на УНИЦЕФ, познатиот англиски актер, Орландо Блум ги посети мигрантите во граничниот премин...>>


ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 29.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

Oд 25-27.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


РЕАЛИЗИРАНА ОБУКА НА ВОЛОНТЕРИ ЗА УКАЖУВАЊЕ НА ПРВА ПОМОШ

Хуманитарната мисија на Црвениот крст на Р Македонија, е да го унапредува животот на вулнербилните групи на население...>>


ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

Oд 22-24.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 22.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


УЧЕСТВО НА НАСТАН ГДи ДЕН НА РЕШЕНИЈА 2015

На 22.09.2015 година во М6 Едукативниот центар беше организиран настан “ГДи Ден на решенија 2015”. Компанија ГДи со...>>


ПОСЕТА НА ПРЕТСТАВНИК ОД ИФРЦ НА ЦРВЕНИОТ КРСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

На 22 септември 2015 година во посета на Црвениот крст на Република Македонија е г-ѓа Mette Petersen одговорна...>>


< врати се назад