Главни вести

На 26.05.2014 година од магацинот во Момин поток тргнаа 5 шлепери хуманитарна помош со 120 тони…

Почитувани, На 26.05.2014 година од магацинот во Момин поток тргнаа 5 шлепери хуманитарна помош со 120 тони во вредност  од47.519 евра за настраданото население од...>>


На 23.05.2014 година од магацинот во Момин поток тргнаа 2 шлепери хуманитарна помош со 44.232 кг – во вредност од 1.113.900 ден или 18.111 евра за настраданото население од поплавите во Србија.

Почитувани, На 23.05.2014 година од магацинот во Момин поток тргнаа 2 шлепери хуманитарна помош со 44.232 кг – во вредност  од 1.113.900...>>


Црвениот крст на РМ во текот на денешнот ден (22.05.2014 година) испрати 125 тони во вредностод 2.506.740 ден или 40.760 евра хуманитарна помош за настраданото население во Босна и Херцеговина

Почитувани, Црвениот крст на РМ во текот на денешнот ден (22.05.2014 година) испрати 125 тони во вредност од 2.506.740 ден или40.760 евра хуманитарна  помош за...>>


ВО АКЦИЈАТА ЗА ПОМОШ НА ИСТО РАМНИШТЕ

Деноноќно вработените и волонтерите на Црвениот крст на Република Македонија и граѓани кои доброволно се нудат за помош,...>>


На денешен ден пред 22 години Црвениот крст на Република Македонија се осамостојува како посебно национално друштво на Црвен крст.

Почитувани, На денешен ден пред 22 години Црвениот крст на Република Македонија се осамостојува како посебно национално друштво...>>


Црвениот крст на Република Македонија денеска 19.05.2014 испрати конвој камиони со 100 тони хуманитарна помош

Црвениот крст на Република Македонија денеска 19.05.2014 испрати конвој камиони со 100 тони хуманитарна помош што ја донираа македонските граѓани за...>>


Соопштение за помош на настраданото население од поплавените подрачја во Србија и Босна и Херцеговина

Почитувани Црвениот крст на РМ денес (19.05.2014) во 12 часот од магацинот во Момин поток ќе го испрати...>>


Соопштение за хуманитарната акција, 18.05.2014 година

Почитувани , Црвениот крст на РМ , Ве информира за текот на денешната акција: Количини на храна кои...>>


Соопштение за хуманитарната акција наменета за настраданите од поплавите во Србија и БиХ

Почитувани , Црвениот крст на РМ по превземените активности во текот на изминатиот ден Ве информира за следново:...>>


Соопштение за помош на настраданото население од поплавените подрачја во Србија и Босна и Херцеговина

Црвениот крст на РМ веднаш по појавата на природната катастрофа која ги зафати подрачјата на Србија и Босна...>>


Прва финална работилница Црвен крст во акција-Промоција на хумани вредности

Овој викенд во центарот Солферино во Струга се оддржa првата ПХВ финална работилница во циклусот 2013-2014 година. На...>>


8-МИ МАЈ -СВЕТСКИ ДЕН НА ЦРВЕН КРСТ И ЦРВЕНА ПОЛУМЕСЕЧИНА

Црвениот крст на Република Македонија на 8-ми Мај 2014 година во Дом на АРМ го одбележa Светскиот ден...>>


Учество на претставник на Црвен крст на Р.Македонија на тренингот на тренери за здрави животни стилови во Истанбул, Турција во организација на Меѓународната Федерација на Црвен крст и Црвена полумесечина

Четирите главни незаразни болести – кардиоваскуларни заболувања, ракот,хроничните респираторни заболувања и дијабетот се причина за 80% од смртните...>>


< врати се назад